Beste leden HIB Zwolle,

De meesten van jullie zijn er wel mee bekend, enkelen werken er al daadwerkelijk aan mee. Ik doel daarmee op de opleiding van het Deltion College afdeling Sport, Bewegen en Gezondheid tot Harteraad Beweegcoach. De Harteraad is auspiciënverlener van deze opleiding.

Zij bewaken de inhoud, het niveau en de uitvoering, kortom de kwaliteit.

Wij, leden van HIB-Zwolle, werken al meerdere schooljaren mee aan deze opleiding. Wij doen dat belangeloos, maar krijgen er een groot goed voor terug, te weten een wekelijkse gratis beweeg les in een moderne sportaccommodatie met persoonlijke begeleiding van een laatstejaars student(e).

Dat alles onder supervisie/toezicht van leraar van de opleiding Bas Koelmans en 'onze eigen' sportleider Joyce Heijman. 

Ook in het komend schooljaar willen wij graag onze medewerking verlenen. De lessen zullen (m.u.v. de schoolvakanties) van eind november tot half april op donderdagen worden gegeven. Tijdstip: 10:15 uur tot 11:45 uur.

Parkeren kan gratis in een van de parkeergarages. P1 is wat dat betreft het beste. Helaas staat die soms wel eens vol. Maar er is nog een parkeergarage en een parkeerplaats.

Ook rondom de school in de buurt is er wel plek om te parkeren.

Ik wil jullie graag allemaal van harte oproepen aan deze opleiding mee te werken door je ervoor aan te melden.

Je wordt er zelf beter van, maar vooral help je een student een opleiding af te ronden waarvoor hij/zij zich al geruime tijd heeft ingezet.

Ben je ook nu weer geïnteresseerd, wil je het graag voor het eerst proberen, of krijg je liever eerst meer informatie?

Neem contact op met mij (06 22 49 45 34), wvangurp@home.nl), of met Bas Koelmans bkoelmans@deltion.nl (06 51 56 86 31).

Namens het bestuur HIB Zwolle en het Deltion college afd. Sport, Bewegen en Gezondheid,

Vriendelijke groeten,

Wim van Gurp,

voorzitter HIB Zwolle. 

Sporten bij Deltion seizoen 2023-2024

Start op donderdag 23 november 2023

Laatste sportdag donderdag 18 april 2024

Aanvang is om 10.15, duurt tot tot 11.30 uur.

Vakantiedagen (geen les) in 2023-2024

Kerstvakantie 28 december en 4 januari

Bijzondere lesweek 1 en 8 februari

Voorjaarsvakantie 22 februari

Nadere info volgt op korte termijn. via een mail aan de leden. Deelname aan het wekelijks “uurtje” Deltion wordt van harte aanbevolen. Dit niet alleen vanwege de positieve uitwerking, maar ook omdat je op deze manier actief meewerkt aan het opleiden van een nieuwe generatie sportbegeleiders.

***

 

HIB Zwolle, werkt samen met het Deltion college.

Elke week, behalve tijdens schoolvakanties, kunnen leden van HIB-Zwolle een uur sporten in de zaal van het Deltion.   

De bedoeling van dit uur is, dat de leerlingen van de opleiding tot beweegcoach, leiding geven aan dit uur en zo hum praktijk ervaring opdoen en hun opleiding afronden.     

Elke HIB sporter krijgt een een persoonlijke  begeleider.

Hieronder vindt u enkele video impressie beelden en een verslag van een sport uur in het Deltion

 

 

 

Verslag van een bezoek aan Deltion

Een jaar geleden meldt het Deltion college zich bij onze voorzitter, Wim van Gurp, met een bericht dat het Deltion College, voor de opleiding ,,beweegcoach’’, zoekt naar sporters om deze voor hun opleiding te begeleiden. De begeleiders staan weer onder supervisie van een sportcoach. Elke sporter krijgt zijn/haar eigen begeleider.

 

Woensdagmiddag 12 december word ik op de P van Hornbach gehaald door Piet Knaapen en samen met zijn vrouw Linda, rijden we naar het Deltion college. Elke deelnemer ontvangt een pas om in de parkeergarage te kunnen parkeren.

Binnen kom je in de grote, drukke centrale hal van de school waar de leerlingen zitten te lezen, leren en chillen. In de hal is een banenmarkt, die druk wordt bezocht. In de kleedkamer valt mij direct de vrolijke, ongedwongen sfeer op tussen de jongelui en de (wat oudere) HIB sporters. Wij deelnemers worden aangesproken met Jan, Piet of Klaas.

Je merkt dat de 1-op-1 begeleiding een band schept. De sportzaal is mooi en modern. Er zijn wel veel leerlingen en ongeveer

15 deelnemers. Mijn indruk is dat de leerlingen zelfstandig werken en dat de aanwezige docent een licht corrigerende rol heeft. Ook onze wekelijkse begeleidster Joyce is aanwezig om leerlingen en sporters samen te voegen. De leerlingen worden door de coach en Joyce even aangesproken op hun taken en verwachtingen. Onze groep wordt in tweeën verdeeld. Een groep gaat naar de fitnessruimte om te fietsen, lopen enz. De andere groep blijft in de zaal om een opdracht, uitgedacht door de jongelui, uit te voeren. Deze keer moet een geblinddoekte HIB sporter worden begeleid door een mede sporter, geassisteerd door zijn/haar begeleider, worden geloodst over en onder hindernissen. Helaas heb ik dit niet mogen meemaken omdat ik mij eerst moet melden voor een intake gesprek, ook een onderdeel van de opleiding. Voor de tweede helft van het sport uur komen alle sporters weer bij elkaar in de grote sportzaal voor een nieuwe opgave. Door een misverstand tussen de coach en jongelui was dit onderdeel niet voorbereid, Er wordt een leerlinge aangewezen om snel een programma in elkaar te

flansen en de leiding hierover te nemen. Wonderwel is dat ook snel geregeld. De zaal wordt omgetoverd in een ,,slagbal’’ veld en de regels worden in het kort uitgelegd. Twee groepen, gecombineerd met sporters en begeleiders, verdelen zich in het veld als vangers en catchers. Het niveau binnen de groepen is heel divers maar werkt goed samen. De sfeer is sportief en vrolijk. De jongelui sporten begripvol samen met de wat minder mobiele HIB sporters. Overigens is dat ook hun taak en de bedoeling van dit sport uur. Na afloop onderhoudt Joyce de leerlingen nog met enkele opmerkingen. In de kleedkamer is de sfeer weer ongedwongen. Ik heb van deze middag niet het zweet op mijn rug staan maar het samenwerken en ,,spelen’’ met de jongelui is erg leuk en waardevol voor beide partijen. Wij nemen afscheid en Piet brengt mij weer terug naar de P van Hornbach.

 

Wie van onze HIB groep meer wil weten of wil meesporten, neem dan contact op met Joyce. Deelname is gratis.

Groet Gerrit